Willi czyli AG50+
To jeszcze zdjęcie w odniesieniu, watów, km/h i oreo na rowerze
- Załączniki
-
- 476DE5CB-9823-49DE-A4E9-9C5F3EE78D53.jpeg (27.47 KiB) Przejrzano 5420 razy
Dzięki @trzmiel
A i mamy koniec pierwszej metamorfozy szosy z napędu 2x na 1x, wybrałem owalne 52T tak na początek 310 gram na -
A i mamy koniec pierwszej metamorfozy szosy z napędu 2x na 1x, wybrałem owalne 52T tak na początek 310 gram na -
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2020-07-14 o 19.06.20.png (112.2 KiB) Przejrzano 5391 razy
Taki jest plan ale jeszcze do roboty tył, potem trenażer gpx z trasy i jazda, zawsze można zabrać przód i zmontować na miejscu no i praca nad kadencją by tak jeździć na 76-72 rpm
Gratulacje Rafałku. Ba rdzo ładna pozycja ojreo 

Hej Willi,
jeśli zechcesz posłuchać mojej rady: nie idź tą drogą (tylko z blatem na Lanzarote). Wiem, że masz z czego depnąć ale bardzo prawdopodobne, że jadąc całą trasę z blatu się po prostu zajedziesz i nie pobiegniesz na miarę swoich możliwości. Czyli stracisz zamiast zyskać (bo znowu ile tam na cięciu wagi zyskasz...). Inna opcja to bardzo sprytnie dobrana kaseta (ale tu się nie znam czy taka w ogóle występuje w przyrodzie.)
Piszę tak z autopsji, bo prawie całą trasę rowerową IM Lanzarote przejechałem podczas wakacji parę lat temu (niestety na raty a nie na raz bo wymiękłem;)
W skrócie: Moim zdaniem jest mega ciężka jak na IM. Podjazdy są "grube" i często mała zębatka była dla mnie niezbędna (na szosówce z kompaktem;) a na dodatek oprócz podjazdów dochodzi wiejący bardzo często porywisty wiatr + upał. Takich warunków niestety nie poćwiczysz ani na trenażerze ani nawet w PL.
Z plusów to na pewno krajobraz i widoki ale przyjemnie i łatwo to nie będzie;)
jeśli zechcesz posłuchać mojej rady: nie idź tą drogą (tylko z blatem na Lanzarote). Wiem, że masz z czego depnąć ale bardzo prawdopodobne, że jadąc całą trasę z blatu się po prostu zajedziesz i nie pobiegniesz na miarę swoich możliwości. Czyli stracisz zamiast zyskać (bo znowu ile tam na cięciu wagi zyskasz...). Inna opcja to bardzo sprytnie dobrana kaseta (ale tu się nie znam czy taka w ogóle występuje w przyrodzie.)
Piszę tak z autopsji, bo prawie całą trasę rowerową IM Lanzarote przejechałem podczas wakacji parę lat temu (niestety na raty a nie na raz bo wymiękłem;)
W skrócie: Moim zdaniem jest mega ciężka jak na IM. Podjazdy są "grube" i często mała zębatka była dla mnie niezbędna (na szosówce z kompaktem;) a na dodatek oprócz podjazdów dochodzi wiejący bardzo często porywisty wiatr + upał. Takich warunków niestety nie poćwiczysz ani na trenażerze ani nawet w PL.
Z plusów to na pewno krajobraz i widoki ale przyjemnie i łatwo to nie będzie;)
Dzięki za uwagi @endi8888
Rower -220g od oryginalnych kół z którymi był kupiony, opony 23 i kaseta dura ace, czy startowy zestaw kół z TT jutro dłuższy trening w okolicach 196w ciekawy jestem co wyjdzie z tego zestawu aktualnie ważącego 8460g
- Załączniki
-
- 3DF9C228-AEAB-4FFA-916B-AB15031E1EC9.jpeg (97.61 KiB) Przejrzano 5335 razy
No to kciuki trzymam by wyszło dobrze
Jeszcze słowo dorzucę do tego zestawu 1X11 na Lanzarote.
Przez jakiś czas jeździłem na takim zestawie w czasówce i każda górka wypalała mnie do cna, do tego stopnia że na szczycie musiałem przez dobrą chwilę łapać oddech i szukać energii do dalszej jazdy. Niemożliwym było trzymanie się jakichkolwiek założeń treningowych.
Doradzałbym wcześniejsze testy na zbliżonym do Lanzarote profilu trasy

Jeszcze słowo dorzucę do tego zestawu 1X11 na Lanzarote.
Przez jakiś czas jeździłem na takim zestawie w czasówce i każda górka wypalała mnie do cna, do tego stopnia że na szczycie musiałem przez dobrą chwilę łapać oddech i szukać energii do dalszej jazdy. Niemożliwym było trzymanie się jakichkolwiek założeń treningowych.
Doradzałbym wcześniejsze testy na zbliżonym do Lanzarote profilu trasy