Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Jaki rower na początek?
- FireTriFighter
Mam Kellysa Urc 90 z 2017. Jeżeli masz przynajmniej 175 cm wzrostu będzie jak ulał 
Oreo znaczy aero to fajny wybór, do tego lemondka i śmiga jak diabli, prawie jak TT
Moje sugestie:
1. Nie kupuj roweru ze spłaszczoną (aero) kierownicą, jeśli bierzesz pod uwagę - a powinieneś brać pod uwagę - możliwość dołożenia potem lemondki. Okaże się, że pasuje tylko jedna lemondka, kosztuje 900 PLN i nie jest dla Ciebie odpowiednia. Lemondki są w 95% do okrągłych kierownic.
Poza tym kształt rur ma mały wpływ na aerodynamikę. Duży wpływ na aerodynamikę ma położenie głowy i ramion. Szosy aero za to super wyglądają. Wiem, bo taką mam.
2. Nie kupuj roweru ze zintegrowanym kokpitem. Absolutnie nic Ci nie da, a nie będziesz mógł wymienić mostka. Wymiana mostka jest bardzo prosta i tania i często wskazana, żeby lepiej dopasować rower.
1. Nie kupuj roweru ze spłaszczoną (aero) kierownicą, jeśli bierzesz pod uwagę - a powinieneś brać pod uwagę - możliwość dołożenia potem lemondki. Okaże się, że pasuje tylko jedna lemondka, kosztuje 900 PLN i nie jest dla Ciebie odpowiednia. Lemondki są w 95% do okrągłych kierownic.
Poza tym kształt rur ma mały wpływ na aerodynamikę. Duży wpływ na aerodynamikę ma położenie głowy i ramion. Szosy aero za to super wyglądają. Wiem, bo taką mam.
2. Nie kupuj roweru ze zintegrowanym kokpitem. Absolutnie nic Ci nie da, a nie będziesz mógł wymienić mostka. Wymiana mostka jest bardzo prosta i tania i często wskazana, żeby lepiej dopasować rower.
Zaproś tu swoją kuzynkę lub wujka - będzie weselej.
www.enduhub.com/kajet
www.enduhub.com/kajet
A jaki na koniec?
pewnie mój ostateczny rower i musi być extra.
Otóż (Mateusz wtajemniczony już i pomaga szukać.
) szukam rowerku dla siebie.
Obecnie śmigam na Argonie 18, który jest stary, brzydki i niemodny.
Wrost mój to 166cm, nogą 76 (cóż.
).
Miałam już Canyona nowiutkiego w domu xs, ale głupia baba nie doczytała, że xs ma mniesze kola. Rower wrócił do Deutschland.
z bólem serca, bo piekny był.
Mam na oku Treka Spedmax, ale coś niby drogie te podkładki inne badziewia do zmiany kokpitu.
No i średnio mi się podoba.
Zależy mi raczej na nowym, budżet w zasadzie do 35 K.
Musi mieć pomiar, najlepiej wbudowany bidon.
Kto doradzi?
Ps. Wracam na mojego starucha.
Otóż (Mateusz wtajemniczony już i pomaga szukać.
Obecnie śmigam na Argonie 18, który jest stary, brzydki i niemodny.
Wrost mój to 166cm, nogą 76 (cóż.
Miałam już Canyona nowiutkiego w domu xs, ale głupia baba nie doczytała, że xs ma mniesze kola. Rower wrócił do Deutschland.
Mam na oku Treka Spedmax, ale coś niby drogie te podkładki inne badziewia do zmiany kokpitu.
No i średnio mi się podoba.
Zależy mi raczej na nowym, budżet w zasadzie do 35 K.
Musi mieć pomiar, najlepiej wbudowany bidon.
Kto doradzi?
Ps. Wracam na mojego starucha.