Pytanie jak w temacie - jaka alternatywa dla treningu rowerowego
Czwartek piątek sobota i niedziela pokazuje deszcz. W tym terminie mam zrobić dwa treningi rowerowe 1:45:00 i 3:15:00
Pierwszy 1:45:00 - OK na trenażerze bez problemu - damy radę

Na dworze, jadąc solo, nie pedałujesz przez 1/3 czasu?qbs pisze: ↑czw lip 16, 2020 12:17 pmJeśli to był trening stricte planowany na zewnątrz, to imho jadąc na trenażerze możesz spokojnie skrócić do 2h - 2h 15' (intensywność ta sama) i efektywność będzie podobna. Na chomiku przez ciągłą pracę nóg wykonasz dużo efektywniejszą pracę w tej samej jednostce czasu
Może nie tyle co nie pedałujesz, ale nie utrzymasz zakładanej intensywności. Popatrz sobie ile masz czasu w 1 strefie mocy i poniżej przy jeździe na zewnątrz i na dobrą sprawę o tyle możesz skrócić trening na chomiku. U mnie przy jeździe 5:15 takiego czasu była prawie godzina mimo, że wydaje się że ciągle pedałujesz.kajet pisze: ↑czw lip 16, 2020 5:14 pmNa dworze, jadąc solo, nie pedałujesz przez 1/3 czasu?qbs pisze: ↑czw lip 16, 2020 12:17 pmJeśli to był trening stricte planowany na zewnątrz, to imho jadąc na trenażerze możesz spokojnie skrócić do 2h - 2h 15' (intensywność ta sama) i efektywność będzie podobna. Na chomiku przez ciągłą pracę nóg wykonasz dużo efektywniejszą pracę w tej samej jednostce czasu![]()
Na dworze to nie wiem, bo ja jeżdżę na poluKamilN pisze: ↑czw lip 16, 2020 7:42 pmMoże nie tyle co nie pedałujesz, ale nie utrzymasz zakładanej intensywności. Popatrz sobie ile masz czasu w 1 strefie mocy i poniżej przy jeździe na zewnątrz i na dobrą sprawę o tyle możesz skrócić trening na chomiku. U mnie przy jeździe 5:15 takiego czasu była prawie godzina mimo, że wydaje się że ciągle pedałujesz.kajet pisze: ↑czw lip 16, 2020 5:14 pmNa dworze, jadąc solo, nie pedałujesz przez 1/3 czasu?qbs pisze: ↑czw lip 16, 2020 12:17 pmJeśli to był trening stricte planowany na zewnątrz, to imho jadąc na trenażerze możesz spokojnie skrócić do 2h - 2h 15' (intensywność ta sama) i efektywność będzie podobna. Na chomiku przez ciągłą pracę nóg wykonasz dużo efektywniejszą pracę w tej samej jednostce czasu![]()