Mam Kellysa Urc 90 z 2017. Jeżeli masz przynajmniej 175 cm wzrostu będzie jak ulał
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Jaki rower na początek?
Oreo znaczy aero to fajny wybór, do tego lemondka i śmiga jak diabli, prawie jak TT
Moje sugestie:
1. Nie kupuj roweru ze spłaszczoną (aero) kierownicą, jeśli bierzesz pod uwagę - a powinieneś brać pod uwagę - możliwość dołożenia potem lemondki. Okaże się, że pasuje tylko jedna lemondka, kosztuje 900 PLN i nie jest dla Ciebie odpowiednia. Lemondki są w 95% do okrągłych kierownic.
Poza tym kształt rur ma mały wpływ na aerodynamikę. Duży wpływ na aerodynamikę ma położenie głowy i ramion. Szosy aero za to super wyglądają. Wiem, bo taką mam.
2. Nie kupuj roweru ze zintegrowanym kokpitem. Absolutnie nic Ci nie da, a nie będziesz mógł wymienić mostka. Wymiana mostka jest bardzo prosta i tania i często wskazana, żeby lepiej dopasować rower.
1. Nie kupuj roweru ze spłaszczoną (aero) kierownicą, jeśli bierzesz pod uwagę - a powinieneś brać pod uwagę - możliwość dołożenia potem lemondki. Okaże się, że pasuje tylko jedna lemondka, kosztuje 900 PLN i nie jest dla Ciebie odpowiednia. Lemondki są w 95% do okrągłych kierownic.
Poza tym kształt rur ma mały wpływ na aerodynamikę. Duży wpływ na aerodynamikę ma położenie głowy i ramion. Szosy aero za to super wyglądają. Wiem, bo taką mam.
2. Nie kupuj roweru ze zintegrowanym kokpitem. Absolutnie nic Ci nie da, a nie będziesz mógł wymienić mostka. Wymiana mostka jest bardzo prosta i tania i często wskazana, żeby lepiej dopasować rower.
Zaproś tu swoją kuzynkę lub wujka - będzie weselej.
www.enduhub.com/kajet
www.enduhub.com/kajet
A jaki na koniec? pewnie mój ostateczny rower i musi być extra.
Otóż (Mateusz wtajemniczony już i pomaga szukać. ) szukam rowerku dla siebie.
Obecnie śmigam na Argonie 18, który jest stary, brzydki i niemodny.
Wrost mój to 166cm, nogą 76 (cóż. ).
Miałam już Canyona nowiutkiego w domu xs, ale głupia baba nie doczytała, że xs ma mniesze kola. Rower wrócił do Deutschland. z bólem serca, bo piekny był.
Mam na oku Treka Spedmax, ale coś niby drogie te podkładki inne badziewia do zmiany kokpitu.
No i średnio mi się podoba.
Zależy mi raczej na nowym, budżet w zasadzie do 35 K.
Musi mieć pomiar, najlepiej wbudowany bidon.
Kto doradzi?
Ps. Wracam na mojego starucha.
Otóż (Mateusz wtajemniczony już i pomaga szukać. ) szukam rowerku dla siebie.
Obecnie śmigam na Argonie 18, który jest stary, brzydki i niemodny.
Wrost mój to 166cm, nogą 76 (cóż. ).
Miałam już Canyona nowiutkiego w domu xs, ale głupia baba nie doczytała, że xs ma mniesze kola. Rower wrócił do Deutschland. z bólem serca, bo piekny był.
Mam na oku Treka Spedmax, ale coś niby drogie te podkładki inne badziewia do zmiany kokpitu.
No i średnio mi się podoba.
Zależy mi raczej na nowym, budżet w zasadzie do 35 K.
Musi mieć pomiar, najlepiej wbudowany bidon.
Kto doradzi?
Ps. Wracam na mojego starucha.