Dzięki za czytanie i przychylne komentarze.
olesia pisze: ↑śr maja 19, 2021 3:01 pm
Super opis, czy to Twój życiowy rekord na 1/4 (umyślnie nie piszę życiówka bo nie lubię tego słowa

).
Też nie lubię tego słowa (
w triathlonie nie ma życiówek). Ale tak naokoło trochę ten koncept stosuję. Porównuję zwykle Stryków do Strykowa, bo tam jest najszybsza trasa, na jakiej startowałem i startuję tam regularnie na ćwiartce. Lepszy czas na wolniejszej od Strykowa trasie też jest legitny, mimo bardziej sprzyjającej niż w Strykowie aury (ze 3 stopnie zimniej, słabszy wiatr i chłodzący deszcz w drugiej połowie biegu). Można powiedzieć, że gdyby życiówki istniały, to Żyrardów by takową był
Kosa pisze: ↑śr maja 19, 2021 8:24 pm
Tak z ciekawości - skąd tego excela wziąłeś, tzn. na jakiej podstawie szacujesz moce i tempa?
Pływanie - patrzę na ostatnie czasy na basenie i na historyczne relacje między czasami na basenie a czasami na zawodach.
Rower - używam BestBikeSplit, a jeśli w przeszłości startowałem na danej trasie, to sprawdzam historyczną moc i prędkość i za każde 2% wzrostu mocy dodaję 1% wzrostu prędkości. BBS jest przereklamowany, nie uwzględnia nawrotów i ostrych zakrętów.
Bieg - analogicznie do pływania, ale staram się też subiektywnie ocenić swoje przygotowanie do biegania po rowerze.
Kosa pisze: ↑śr maja 19, 2021 8:25 pm
No to się pościgamy, bo właśnie przepisałem się z olimpijki na sprint.
Wczoraj widziałem Cię na liście startowej sprintu i miałem pytać, kiedy się przepisujesz na olimpijkę, skoro miałeś na olimpijce startować
No cóż, oby pojedynek rozstrzygnął się, jak w ITU, na biegu. Jeśli rozstrzygnie się wcześniej, to wiadomo, że nie na moją korzyść