FireTriFighter

Tutaj prowadzimy swoje treningowe blogi. Triathlon, duathlon, kolarstwo - co kto lubi!
Awatar użytkownika
olesia
Mistrzyni Stoneman Triathlon Władysławowo

śr lip 17, 2024 11:52 am

Super relacja, a zawody, jak pewnie się spodziewałeś że będą trudne.
Lipa z tymi podawaczami, ja też na maxa regulaminu pilnuję zawsze, a to co robią inni mnie wkurza lekko mówiąc.

Pani Margareta niezła, super, że ciągnie babki do takich dystansów i sportów.
Coś o tym wiem, podobną masakrę zafundowałam sobie na wrzesień :)
Awatar użytkownika
FireTriFighter

ndz lip 21, 2024 3:37 pm

Minął tydzień z aktywnościami na luzie. Byłem również w Lądku Zdrój gdzie odbywał się festiwal DFBG z masą dystansów - pewnie w przyszłym roku spróbuję gdzieś sił w takim bieganiu.

Zdrowie jest, nie czuję by coś dolegało więc... 7 tygodni do Malborka ;)

Gdyby ktoś miał znajomego, który chce się pozbyć pakietu to polecam się. Nocleg już mam klepnięty.

Porady odnośnie długiego dystansu mile widziane :D
Awatar użytkownika
FireTriFighter

pn lip 29, 2024 7:57 am

Wpadł pierwszy tydzień z BPS-em do Malborka. Byłem świadomy jaki to będzie tydzień a głównie weekend. No cóż weekend zleciał błyskawicznie. Pierwsze notatki zrobione co poprawić czego ewentualnie spróbować.

Pływanie
3 jednostki, odpuszczone OW ze względu na stan wody. Chyba dzięki temu też czuję się lepiej, alergia już nieodczuwalna a jednak po wodzie otwartej smarkałem i na ciele zostawiało jakąś małą wysypkę. 8,4km.

Rower
2x trenażer i raz na zewnątrz. Na trenażerku interwałki i jazda w zakładce bo deszczowo. Na zewnątrz długa jazda na odcinku 12,5km niemal całkowicie płasko. Trenowałem tam pod czasówki kiedyś i noga była najlepsza. Tutaj wychodzi najwięcej i mam nadzieję że ujawnię jak najwięcej rzeczy do poprawy. 7,5h w tym 4,5h długa jazda.

Bieganie
3 jednostki, luźny bieg, podbiegi i dłuższy bieg w zakładce , 1:45h w schemacie 19min biegu i 1 min marszu, trochę wyklepałem bo 23km. W tym roku parę razy tyle wpadło, sumarycznie 43,3km w 3h 20min.

Stan zbiornika na OW nie zachęca, monitoruję w miarę na bieżąco ale basen w zastępstwie też nie jest zły.
Na rowerze wpada korekta ustawienia siodełka, oceniam jak się "spakować" i lecieć od startu. Pogoda jak zawsze rozda karty. Docelowo raczej pojadę na dysku i niższym profilu z przodu na oponce 25mm i mleku. Dysk też chyba zaleję mlekiem (szytka). Kółko na wyższym stożku z racji, że w malborku zawsze wieje odrzucam, ponadto jest ono na cienkiej szytce więc nadaje się na niemal doskonałe asfalty. na ponad 5h jazdy uważam, że szkoda sensu.
Na bieganiu nie będzie za wesoło, wiem , że muszę dorzucić szczególnie na dłuższym biegu nawrotki bo trochę ich będzie. Nastawiam się by polecieć w butach od NB z carbonem. Alphy od Nike odrzucam, trochę bolała mnie stopa w nich w maju ale i tempo biegu chyba trochę za niskie.

6 tygodni do Malborka.
Awatar użytkownika
FireTriFighter

pn sie 05, 2024 8:10 am

Zamknięty kolejny tydzień do Malborka, kolejna więc weryfikacja co można zrobić lepiej, czego ewentualnie jeszcze potrzebuję. Zaczynam rozumieć ludzi startujących na pełnym bez szczególnego przygotowania. Na ten tydzień trener zapowiedział 17h :shock:

5 tygodni do Malborka!
Awatar użytkownika
FireTriFighter

pn sie 12, 2024 8:45 am

Zamykam trzeci tydzień przygotowań do Malborka, objętościowo główną robotę robi weekend, gdzie w dwa dni wpada 10h. 5h z tempówkami na rowerze i zakładka 3h rower z 2h biegiem. Niestety rowerowo wszystko na trenażerze.

Wpada z 9,5km pływania, 9,5h roweru i absolutny rekord biegowy 53,5km biegowe.

4 tygodnie do Malborka!
Awatar użytkownika
kajet

pn sie 12, 2024 9:35 am

Dlaczego rower na trenażerze?
Zaproś tu swoją kuzynkę lub wujka - będzie weselej.
www.enduhub.com/kajet
Awatar użytkownika
FireTriFighter

pn sie 12, 2024 3:09 pm

kajet pisze:
pn sie 12, 2024 9:35 am
Dlaczego rower na trenażerze?
Rzeczywistość.
Awatar użytkownika
FireTriFighter

pn sie 19, 2024 7:52 am

Zamykam kolejny weekend przygotowań do Malborka. Garmin wskazuje na 19,5h (wraz z gimnastyką/jogą, rozgrzewkami na basenie na lądzie). Weekendowy fundament czyli długa jazda ponownie na trenażerze (między innymi przez "lampę" na niebie) oraz sobotnia zakładka rower i bieg zniesione chyba najlepiej. Ciepło dało popalić!. Skutki pierwszych były dosyć bolesne. Odzywały się zginacze biodra, pięty bolały bardziej niż zawsze. Jak widać adaptacja działa.

Wpada mostek 145mm i uznaję, że pozycja zostaje domknięta. Do poprawy natomiast podłokietniki, muszę jakoś zakryć dodatkowo miejsca mocowania śrub bo przy tak długich rowerach niestety są odczuwalne jak wbijają się w ręce.

Nieco ponad 10,5km pływania.
9,5h roweru
55km biegu (w tym marsze na długim biegu w zakładce), 4h 10min, co daje średnią 4:33/km.

3 tygodnie do Malborka!
Awatar użytkownika
kajet

pn sie 19, 2024 3:16 pm

kurde niezły zapieprz!!
Zaproś tu swoją kuzynkę lub wujka - będzie weselej.
www.enduhub.com/kajet
Awatar użytkownika
FireTriFighter

pn sie 26, 2024 8:05 am

Ostatnia prosta!

Pływanie x3, 4h 4min - 11,5km
Rower x3, 10h 31min
Bieg x3, 4h, 53,2km
Czyli 18,5h złapane z tych aktywności, plus rozciąganie/joga/sprawność co daje zarejestrowanych aktywności 20,5h

2 tygodnie do Malborka.

Fundament tygodnia to weekend z ponownie długim rowerem oraz zakładką rower i dłuższy bieg.
ODPOWIEDZ