Trochę kart się odkryło poprzez między innymi ogłoszenie imprez mistrzowskich, znów pewnie wybory (prezydenckie) nieco namieszały poniżej info o duathlonach i moich rozkminach:
- Bydgoszcz (lotnisko) - z draftem, każdy typ roweru, dziwny regulamin, spasuję taką partyzantkę...
- Rumia z draftem, raczej spasuję mimo że blisko, wymagany specyficzny trening, chociaż siedzi w głowie
- Radwanice w majówkę - za daleko, nie rozważałem
- Czempiń pokrył się z Gdańskiem, zdecydowałem że jednak Gdańsk (5-15-2,5 co dla mnie jest plusem)
- Szczecinek nadal brak daty, czekam
- Crossduathlon MP w Mietkowie więc raczej spasuję, odległość, ale generalnie wrzucenie tej imprezy na południe Polski uznaję za bardzo dobry ruch, siedzi więc w głowie
- Crossduathlon Gdańsk - czekam na datę, chociaż organizator lubi przekładać tę imprezę...
- Poznań zapowiedział się na wiosnę, czyżby przeczuwał, że w Rumii będzie draft?
- generalnie nowość, ale gdzieś mi się o uszy obiło - dystans standard bez draftu 10-40-5 w Radzyniu Podlaskim w drugiej połowie września MP, kuszące ale już plany wstępnie poczynione.
Na razie w moim kalendarzu "górują" biegi, muszę przyznać, że na pierwszy rzut oka odrzucenie Rumii otwiera sporo. Z drugiej strony gdyby Poznań się pojawił w okolicach Rumii - można weryfikować plany. Czekam też na daty paru biegów.