W21 [5 tydzień plan 1/2 Fitzgerald / Poziom4]
{Fitzgerald - tydzień 5 zakończony. Pesymistyczno / Optymistyczny tydzień. Pierwsza kontuzja barku została zaleczona. Wypadek na rowerze i nie mogę ruszać prawą ręką. Strava w wersji free - przestała podawać mi dane ...
Optymistycznie - nie jestem w szpitalu, mogę biegać i jeździć na rowerze i pracować na kompie - więc nie jest tak źle. }
czas tri 3:30:00; czas
całość 3:45:00
pon. - WOLNE
wt. - RKP6 (Rower Krótkie Podjazdy) plan: 9x1'/ 2' [1:10:00]
zrobione 22.23km 0:59:49 + Core 0:15:00
{Pierwszy raz taki trening na żywo (nie trenażer, ciężko bo super górkę mam blisko ale za duzy jest ruch samochodowy. Muszę przyznać że jeden z lepszych ale I cięższych treningów. Połączenie interwałów na Edge 520 + całości jako jazdy jeszcze do dopracowania }
śr. - BIS6 (Bieg interwały szybkości) plan: 11x30" /2' [47:00]
zrobione 6.9 km 0:44:26
czw. - RWP4 (Rower Wytrzymałość Podstawowa) plan: [1:15:00]
zrobione 22.97km 0:56:58
{ 3 "duże" górki 255m przewyższenia w sumie. Wyszło, że po zimie nie jest najgorzej … i …
Poczułem, że mogę na ulubionym segmencie na końcu (km od domu) zrobić PR.
Segment zaczyna się od małego wzniesienia i skrętu, ładne rozpocząłem na stojaka max siła no przecież mogę, cisnę… nie wyrobiłem na zakręcie a krawężnik wyznaczył koniec mojej jazdy. Upadłem na prawą stronę. Rower cały (trochę baranek wygięty ale już działa, opona i dętka do wymiany) a (pożal się boże) rowerzysta do wymiany - prawy bark mnie napier&*^*%$%*(a. Nie mogę bezboleśnie unieść ramienia w bok. Próbuje się rozmasowywać i jakoś rozruszać rękę. Jestem umówiony na wizytę u ortopedy i fizjo ale jako że nie ma zagrożenia życia i chyba nie ma złamania muszę czekać.
Płakać się chce - baseny zaraz otwierają a ja nie wiem czy będę w stanie choć ręką ruszyć.}
pt. - BWP6 (Bieg Wytrzymałość Podstawowa) plan: [45:00]
+ BPB1 (Bieg Przebieżki) plan: 2x20''/ 40''
nie zrobione nie było szans abym się ruszył
sob. - RDW2 (Rower Długie wyjeżdżenie) plan: [2:15:00]
nie zrobione nie było szans abym się ruszył
niedz. - BDW1 (Bieg długi) plan: [1:00:05]
częściowo 6.86km 0:48:45 tylko na tyle było mnie stać
Boje się co przyniesie kolejny tydzień